Kirjoituksia kirjallisuudesta, nykytaiteesta ja elokuvista.

Kirjoituksia kirjallisuudesta, nykytaiteesta ja elokuvista.

Kidnappaa joku & tee hänet onnelliseksi. Valitse joku umpimähkään & vakuuta hänen perineen suunnattoman, hyödyttömän & ihmeellisen omaisuuden – sanotaan vaikka 5000 neliömailia Antarktista, tai ikääntyneen sirkuselefantin, tai bombaylaisen orpokodin tai alkemistisen käsikirjoitusohjelman. Myöhemmin he tulevat huomaamaan uskoneensa hetken johonkin ihmeelliseen & sen seurauksena kenties ovat pakotetut etsimään hiukan intensiivisempää suhdetta olemassaoloonsa. -Hakim Bey-


perjantai 15. marraskuuta 2013

Äänitaideillan tiedote

TIEDOTE VAPAA JULKAISTAVAKSI 15.11.2013

Marraskuun pimeydessä kokoonnutaan Kirjailijatalolle kuuntelemaan äänitaidetta. Pimeys antaa mahdollisuuden keskittyä kuultuun tarkasti. Illan aikana esitetään seitsemän teosta, joiden lajityypit kattavat äänirunouden, kuunnelman ja konseptualistisen äänitaiteen.

Ulkomailta saapuvat venäläiset mediataiteilijat Taras Mashtalir ja Natalia Fedorova, joiden duo Machine Libertine esittää äänirunoutta. Mashtalir on New Yorkissa elektronista musiikkia tuottanut äänisuunnittelija ja Fedorova on tutkijatohtori, joka on tutkinut venäläistä digitaalista kirjallisuutta. Kolmas ulkomaantähtemme Oravin taas on itävaltalaissyntyinen, myöhemmin Berliinissä asunut videorunoilija, jolta kuulemme äänirunoutta.

Kiteeläinen säveltäjä ja runoilija Jukka-Pekka Kervinen lähettää esityksensä netin kautta. Tätä kansainvälisesti tunnettua suomalaisen runoundergroundin kovinta luuta kuullaan ensimmäistä kertaa Jyväskylässä. Sallasta Helsinkiin muuttanut äänisuunnittelija Esa M. Mattila taas on teatterikorkeakoulun kasvatteja. Hän tuo iltaan Antti Ruuskanen Shreds-nimisen nauhateoksen, joka tutkii keihäänheittäjä Antti Ruuskasen haastattelulausuntojen tonaalisia ominaisuuksia.

Jyväskyläläisiä edustavat muun muassa Disorder of deadeight-yhtyeestä tunnetut äänityöläiset Jari-Matti Nurminen, Janne Kaipainen ja Mikko Määttä, jotka esittävät illassa Nyarlathotep-kuunnelman. Kokeellista musiikkia ceniq-nimellä tekevän Sami Louhelan teos on konseptualistinen kunnianosoitus ambientsäveltäjä Harold Buddille. Mikko Määttä ja Riikka Ala-Hakula esittävät illassa kuunnelmia, jotka perustuvat aiemmin suomentamattomiin proosarunoihin ranskalaisen runoilijan Henri Michaux'n  kuvitteellisesta kasvi- ja eläintieteestä.

Iltaa varten järjestettiin koko Suomen kattava vapaa teoshaku. Iltaan on vapaa pääsy ja se nauhoitetaan ja lähetetän myöhemmin Radio Hearilla. Illan järjestämistä ovat tukeneet Koneen säätiö ja Keski-Suomen Kirjailijat.

Lisätietoja:
Riikka Ala-Hakula, <riikka.alahakula(@)gmail.com>, +358445375489, tiedotus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti