Kirjoituksia kirjallisuudesta, nykytaiteesta ja elokuvista.

Kirjoituksia kirjallisuudesta, nykytaiteesta ja elokuvista.

Kidnappaa joku & tee hänet onnelliseksi. Valitse joku umpimähkään & vakuuta hänen perineen suunnattoman, hyödyttömän & ihmeellisen omaisuuden – sanotaan vaikka 5000 neliömailia Antarktista, tai ikääntyneen sirkuselefantin, tai bombaylaisen orpokodin tai alkemistisen käsikirjoitusohjelman. Myöhemmin he tulevat huomaamaan uskoneensa hetken johonkin ihmeelliseen & sen seurauksena kenties ovat pakotetut etsimään hiukan intensiivisempää suhdetta olemassaoloonsa. -Hakim Bey-


maanantai 11. marraskuuta 2013

Äänitaideilta 23.11. klo 18-23 Keski-Suomen Kirjailijatalolla




Illan aikataulu

19.00 Jari-Matti Nurminen & Janne Kaipainen & Mikko Määttä
19.30 Esa M. Mattila
20.00 Michaux-kuunnelmia
20.30 Oravin
21.00 Jukka-Pekka Kervinen
21.30 Sami Louhela
22.00 Machine Libertine

Esiintyjät


Machine Libertine on Taras Mashtalirin ja Natalia Fedorovan mediataideduo, joka saapuu Jyväskylään Venäjältä. Duo esittää illassamme äänirunoutta.


Taras Mashtalir on säveltäjä, äänisuunnittelija ja klassisen koulutuksen saanut muusikko, joka siirtyi tuottamaan elektronista musiikkia New Yorkiin. Hän on tehnyt multimediainstallaatioita ja lisäksi hän on toiminut äänisuunnittelijana muun muassa Discovery Science Channelille, History Channelille ja TNT:lle.

Natalia Fedorova on mediataiteilija, kirjailija, kirjallisuuden tutkija ja kääntäjä. Hän on tehnyt muun muassa kineettistä runoutta, konkreettista runoutta, hyperfiktiota ja videorunoutta. Hän työskentelee tohtoritutkijana Pietarissa (Herzen State University) aiheenaan kirjallisuuden teoria.

Machine Libertine : https://www.youtube.com/watch?v=yEoIpp6rJs0
Taras Mashtalir: http://www.sonicartist.me/wp/sonic-sculpture/
Natalie Fedorova: http://elmcip.net/critical-writing/where-e-lit-rulinet

Oravin on itävaltalainen runoilija, joka esittää illassa äänirunoutta. Hän on asunut Berliinissä ja työskennellyt siellä assistenttina videotaidetta julkaisevassa Virus Filmissä ja valokuvaajana, kirjoittajana ja elokuvantekijänä Miron Zownirissa.

Oravinin videoteoksia: http://oravin.tumblr.com/tagged/videos

Jukka-Pekka Kervinen on kiteeläinen säveltäjä ja runoilija, joka lähettää teoksensa iltaamme livenä netin kautta. Hän säveltää kamarimusiikkia, elektronisia teoksia ja tietokonemusiikkia. Hän tekee kokeellista visuaalista runoutta ja hänen teoksiaan on julkaistu muun muassa verkkojulkaisuissa Poethia, Moria, SHAMPOO, Aught, Swirl, Word/For Word, sidereality, can we have our ball back, 5_Trope, Generator, m.a.g, ja BathHouse Magazine. Hän toimittaa xStream ja xPress(ed) –nettilehtiä.

Kervisen sävellyksiä
Uninterrupted Disturbance: http://www.youtube.com/watch?v=h3BxP-wJxSY
As Well: http://www.youtube.com/watch?v=-UEnQ1d63-A

Esa M. Mattila on lappilaislähtöinen äänisuunnittelija (TeM) ja äänitaiteilija. Hän on työskennellyt mm. Kokkolan Kaupunginteatterissa, Teatteri Avoimissa ovissa sekä Q-teatterissa. Äänitaideiltaan Mattila tuo 'Antti Ruuskanen Shreds'-nimisen nauhateoksen, joka tutkii keihäänheittäjä Antti Ruuskasen haastattelulausuntojen tonaalisia ominaisuuksia.

Sami Louhela on jyväskyläläinen ceniq:nä tunnettu kokeellisen musiikin tekijä.

Ceniq
http://www.discogs.com/artist/Ceniq

Jari-Matti Nurminen, Janne Kaipainen ja Mikko Määttä ovat muun muassa Disorder of deadeight-yhtyeestä tunnettuja äänityöläisiä. Jari-Matti Nurminen on säveltäjä ja muusikko, joka opiskelee musiikkitiedettä Jyväskylän yliopistossa. Janne Kaipainen on musiikkiteknologian parissa työskentelevä muusikko, joka soittaa muun muassa Profeetta & Uusi Maailmanuskonto-yhtyeessä. Mikko Määttä on musiikkiteknologi.

Disorder of deadeight
Deep Stuff: http://disorderofdeadeight.bandcamp.com/album/do-wow-that-tilt

Riikka Ala-Hakula on kirjoittamisen opiskelija Jyväskylän yliopistosta, joka on kääntänyt Henri Michaux'ta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti